Google Ads – Optimera för bästa konverteringsmöjlighet

konvertering
Optimera för bästa konverteringsmöjlighet.

Jag är nästan helt säker på att en stor del av era pengar slängs i sjön när det gäller Google Ads.

Även om era annonser har väl optimerade sökord, negativa termer, bra content i annonser och gjort allt ni kan så hör jag ofta att man inte får någon bra ROI.

Om vi förutsätter att ni har en begränsad budget, dv.s du kan o kommer inte nå alla med era annonspengar! Hur ska ni då prioritera? Att nå de som faktiskt tänker handlar eller genomföra en konvertering. Att visa en bra annons för den som inte köper löser ju inte era problem.

konverteringar

Ni måste se över faktorer som demografi, geografi och intressen. Detta kan man dyka hur djupt i som helst men om vi tar en kortfattad genomgång så förstår ni vad du måste lägga lite tid på.

Demografin: 99% säkert är att er målgrupp är diversifierad i åldrar. Om ni annonserar till alla och konverterar 5% på en åldersgrupp och bara 2,5% på en annan. Flytta över er budget och släpp de 2,5% o kamma hem 5% istället, detta gäller om ni inte har en budget som når ALLA, som väldigt få har.

Geografi: Ni tror säkert att alla har behov av era produkter eller tjänster men tittar man ser man nästan alltid att vissa regioner inte konverterar i samma grad som andra regioner. Flytta er budget, ni ska inte vara rädda för att tappa.

Intressegrupper: Google har gigantisk koll på sina besökare. går du in och tittar noga kanske ni ser att personer inom kategorin Travel(resor) konverterar 6% medan kategori xxx bara konverterar 3%. FLYTTA er budget där ni säljer.

Få gör detta då man i sin enfald tror att desto mer jag syns, desto mer säljer jag. Gör om gör rätt! Att hitta konvertering till lägsta peng gäller, då blir det pengar över att satsa på ytterligare marknadsåtgärder och ni skapar tillväxt. 50% av alla jag kommer i kontakt med spenderar mer pengar på Ads än de får tillbaka och i 99% av fallen är det bristande kunskap som är problemet.

Läs på och lägg tid på detta eller ta hjälp, alternativet är att du bara eldar upp dina pengar.

Ny vecka, nya möjligheter.

Bästa hälsningar, Magnus